Jogička Satvična Ishrana

 Shanti Kitchen sprema vegansku hranu zasnovanu na biljnim namirnica. Pored izbora namirnica promovišemo i jedan drugačiji odnos prema hrani, kuvanje sa zahvalnošću, svešću i ljubavlju, vrednosti koje smo zaboravili u vremenu izobilja i dostupnosti. Hrana koja hrani i telo i dušu, koja budi naša čula, daje energiju našem telu, bistri um i podržava više vibracije i duhovni razvoj.
        Prema joga filozofiji sva manifestovana priroda pojavljuje se u tri osnovna svojstva. Tamas, rajas i satva. Pa se to odnosi i na prirodu čoveka. Tamastično stanje je letargija, depresija, tama, inercija. Rajas je strast,  akcija, neumerenost,  dok satvu definušu čistota, jasnoća, harmonija. Naša težnja u jogi je da podržimo satvu a da tamas i rajas smanjimo što više. Da bi se to dogodilo jogij vodi računa o svim segmentima svog života i trudi se da njegovo okruženje bude satvično, njegove misli i emocije ali takođe i hrana. Postoji hrana koja podržava svako od ova tri svojstva. Ako želimo da potržimo svoje satvično svojstvo važno je da smo na biljnoj ishrani, što više svežoj, spremljenoj u dobrim vibracijama, sa zahvalnošću. Kada je izbor namirnica u pitanju važno je izbaciti životinjske proizvode a od biljne hrane izbegavati čaj i kafu kao i crni ili beli luk.

Na našim kuvaonicama i predavanjima učimo:

  • Zašto je baš ovaj koncept ishrane tako popularan širom sveta, među poznatim ličnostima, profesionalnim sportistima i pobornicima zdravijeg življenja.
  • Kako da ovaj način ishrane lakše uklopimo u svoj ritam življenja.
  • Gde i koju hranu da nabavljamo
  • Kako da napravimo zamene za svoje omiljene tamastične hedonizme
  • Jedan novi nivo uživanja u hrani.
  • Zašto je važna energija, namera i atmosfera sa kojom pravimo hranu.
  • Kako da od začina pravimo magiju
  • Kako da se oslobodimo i budemo kreativni u kuhinji

Ovaj sve popularniji koncept ishrane u vremenu izobilja, aditiva i konzervirane hrane postaje ključan metod izlečenja od gotovo svih bolesti. Međutim, joga, stara više od 5000 godina njega poznaje odavno kao najprirodniji i najpogodniji za svakog ko želi da radi na sebi i živi zdravo i dugovečno.
Jogička, satvička hrana je ona koja podržava visoke vibracije našeg tela i duše, koja telo održava u dobrom zdravlju, podiže energiju i bistri um tako da smo podržani u donošenju ispravnih odluka, lakoći komunikacije, kreativnom radu, koncentraciji, duhovnom razvoju, boljem osećaju svog tela i celokupnog postojanja.
Jedan od osnovnih principa u jogi je AHIMSA ili nenasilje. Pa između ostalog, nema nasilja ni prema sebi u pravcu menjanja navika. Ne moramo biti isključivi u prelasku na nov koncept ishrane, možemo uneti male promene koje će značiti jako puno.

 Tu smo da vas inspirišemo i podržimo u menjanju svojih navika a ukoliko za to još niste spremni ili ne želite, tu smo da vam pokažemo nove ukuse kojom možete obogatiti svoju trpezu. Održavamo radionice i predavanja. Spremamo ketering za manje i veće grupe, seminare, događaje.
Da poručite ketering, budite slobodni da nas kontaktirate putem mejla:
Za planirane Kuvaonice i slična dešavanja pratite kalendar na linku: