Seminari obrađuju razne teme i aspekte joge. Neke od tema koje se obrađuju su: Čakre; Pravilno izvođenje asana i prilagođavanje telu zapadnog čoveka;Terapeutska joga; Vrste yoge; Chandra yoga i td.
Seminari obuhvataju teorijski i praktičan deo i inspirisani su klijentima koji žele da nauče više kao i instruktorima koji su na početku svog rada i istražuju svoj pristup klijentima.
Yoga je jedna od retkih duhovnih disciplina koja nije sklona misticizmu i rigidnim konceptima. Naprotiv, ona beži što dalje od toga dajući jedan važan savet: Nemoj da veruješ, imaj iskustvo! Daje tehnologiju i preporuke za svačiji senzibilitet. Ona je dovoljno otvorena da se njene tehnologije dalje razvijaju i menjaju, prilagođavaju dobu u kome žive. Za sve te inovacije nisu dovoljni sertifikati i diplome, potrebno je iskustvo samospoznaje. Svaki guru koji je imao ovakva iskustva bio je u stanju da jogu približi vremenu u kome živi. Dok i sva tradicionalna znanja i dalje važe jednako snažno za svakog ko ih istraži i razume. Izučavati njene različite aspekte, filozofiju, psihologiju, energetsku anatomiju daju smisao i podršku za sve ono što proživljavamo u svom životu. Primena njenih tehnika uči nas da i upravljajući sobom, upravljamo i okolnostima oko sebe.

Termine sledećih seminara potražite u kalendaru događaja.